Triatlon - en ny del af min hverdag

Hjertestarter

En hjertestarter er et vigtigt redskab, når en person får hjertestop. Heldigvis kender flere og flere til brugen af hjertestartere, og det er helt sikkert årsagen til, at 3 gange så mange overlever et hjertestop i 2021, sammenlignet med 2004.

En hjertestarter er rimelig enkelt at bruge, den skal blot hentes og tændes, herefter er følges vejledningen i form af en stemme og tegninger på elektroder. Hvis du gerne vil være fortrolig med den, inden risikerer at få brug for den, anbefales det at deltage i et hjertestarterkursus.

Hvordan vedligeholdes en hjertestarter?

En hjertestarter laver konstant en selvtest, og giver signal, hvis den finder fejl, som fladt batteri eller funktionsfejl. Det anbefales at du jævnligt kontrollerer at alt er som det skal være. Er hjertestarterskabet intakt og funktionsdygtigt? Når kulden banker på, er det vigtigt at udendørsskabets varmepanel fungerer, da du risikerer at batteriet ikke leverer den nødvendige strøm, hvis det bliver for koldt.

Hold styr elektrodernes udløbsdato, er de for gamle, er risikoen at de ikke kan klistre ordentligt og dermed ikke overføre stødet korrekt.

Få en gratis hjertestarter

Repræsenterer du en forening, fx en boligforening eller idrætsforening, har du mulighed for at få en gratis hjertestarter – læs mere om gratis hjertestarter

Køb af hjertestarter

Opmærksomhedspunkter ved køb af hjertestarter.  Køb en hjertestarter som lever op til anbefalinger fra brancheforeningen for hjertestartere

Lær genoplivning og hjertestarter

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Triatlon - en ny del af min hverdag